Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48

Στέργιος Τζιμίκας: Ο Διοσκουρίδης του 21ου αιώνα

Πηγή: kozani.tv
Η ξεχωριστή μυρωδιά των αιθέριων ελαίων κυριαρχεί σε όλους τους χώρους του εργοστασίου του γιατρού Στέργιου Τζιμίκα στην Αναρράχη του δήμου Μουρικίου, λίγο έξω από την Πτολεμαΐδα.


Εκείνο το απόγευμα της Τετάρτης που τους επισκεφθήκαμε, βρίσκονταν στη διαδικασία παραγωγής ενός ροφήματος από εκχυλίσματα ελαίου θυμαριού, δεντρολίβανου και μέντας. Πρόκειται για ένα νέο προϊόν της εταιρείας «Διοσκουρίδης Α.Ε.» και γι’ αυτό τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στέργιος Τζιμίκας είχαν μια σχετική αγωνία για το αποτέλεσμα.

 Καθημερινά κατά τη λειτουργία του εργοστασίου μεταποίησης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών αναδίδονται νέες μυρωδιές από τα προϊόντα που παράγονται. Όλα είναι φυσικά, χωρίς χημικές προσμίξεις και με τη μορφή ροφήματος διοχετεύονται μέχρι στιγμής στην ελληνική αγορά, ενώ σύντομα θα βρουν το δρόμο τους και για την παγκόσμια αγορά με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την αποδεδειγμένη με αναλύσεις ποιότητά τους. Αρκεί να αναφέρουμε ενδεικτικά πως το ριγανέλαιο, που βγαίνει από τη ρίγανη, στο εξωτερικό παράγεται με όχι πάνω από 0,5 με 1% εκχυλίσματος, ενώ το εκχύλισμα από το «Διοσκουρίδη» φθάνει μέχρι και το 3%. Επίσης, περιζήτητη είναι στο διεθνές εμπόριο η ουσία καρδακρόλη, καθώς σε όλον τον πλανήτη η παραγωγή της δεν ξεπερνά το 40%, ενώ στο εργοστάσιο του κ. Τζιμίκα δεν πέφτει κάτω από 70%. Όλα αυτά οφείλονται στις εξαιρετικής ποιότητας αγνές φυσικές ουσίες, οι οποίες παράγονται είτε με εκχύλισμα είτε με απόσταξη από τα αρωματικά φυτά, τα οποία καλλιεργούνται στην περιοχή.

Διαβάστηκε 2480 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 16:29
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια